Lattice - White Linen _ 2' W x 4' H.jpeg

ALGEMEEN

Wat zijn injectables?


Onder injectables vallen behandelingen zoals botox, skinboosters en fillers, die door middel van injecties met ultra dunne naaldjes worden toegediend. Hiermee kunnen we rimpels, lijntjes en plooien verzachten, de huid verbeteren en bijvoorbeeld bepaalde delen van het gezicht accentueren. Het doel is om je er frisser en mooier uit te laten zien op een natuurlijke manier en je daardoor beter te laten voelen.
Hoe maak ik een afspraak?


Dat kan online via de website of door te bellen naar 035-3031309. Als je afspraak is ingepland krijg je hiervan per mail een bevestiging, in de mail staat een link naar een medische vragenlijst die je voor de afspraak kunt invullen en tips voor rondom de behandeling.
Hoe lang duurt een afspraak?


Dat varieert per behandeling, voor een eerste consult wordt wat langer de tijd genomen. Botox: meestal duurt een consult inclusief behandeling 30 minuten. Fillers: gemiddeld 60 minuten, soms wat langer als je een uitgebreidere behandeling kiest. Profhilo: ongeveer 30 minuten.
Zijn botox en fillers veilig?


Clinic Dokter Charlotte werkt alleen met A-merk botuline toxine en fillers met een CE keurmerk. Inmiddels is er meer dan 30 jaar ervaring met injectable behandelingen en zijn er geen nadelige lange termijn effecten bekend. Hier wordt voortdurend internationaal wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.
Wanneer mag ik geen behandeling ondergaan?


- Onder de 18 jaar. - Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. - Bij een actieve koortslip/herpes infectie in het gelaat. - Bij aanwezigheid van permanente fillers. - Wanneer je allergisch bent voor een van de bestanddelen van botox/fillers. Ook zijn er andere aandoeningen waarbij kan worden overwogen om de behandeling niet uit te voeren. Het is daarom erg belangrijk om de medische vragenlijst naar waarheid in te vullen die wordt meegestuurd met de afspraakbevestiging.
Hoe bereid ik mij voor op een afspraak?


Het beste is om - zonder make up naar de afspraak te komen. - 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol te drinken en geen ibuprofen/aspirine te gebruiken.* Paracetamol mag wel. Altijd meenemen: - je identiteitsbewijs, dit is verplicht vanuit de Inspectie van de Gezondheidszorg. - een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) indien je medicijnen gebruikt, dit is gratis bij je apotheek te verkrijgen. *Indien je dit voor je gezondheid moet gebruiken is dit uiteraard geen bezwaar, de kans op een blauwe plek is dan alleen iets groter.
Waar moet ik rekening mee houden na een behandeling?


Na elke behandeling kun je het beste: - geen make up dragen voor 4 uur - niet intensief sporten voor 24 uur - niet masseren in het behandelde gebied Botox 24u | Filler 1-2 weken: - hitte vermijden (zon/zonnebank/sauna) - geen schoonheidsbehandelingen ondergaan (laser, peeling, massage, facial, etc) - geen tandheelkundige ingrepen ondergaan
Ben ik direct na de behandeling toonbaar?


Na een botox behandeling zie je meestal niets, hoogstens een aantal kleine bultjes voor 30-60 minuten. Na een filler behandeling valt het over het algemeen ook mee, er kan kortdurend wat roodheid ontstaan en enige zwelling, hoe veel is afhankelijk van het behandelde gebied. Je wordt hierover altijd vooraf geïnformeerd. De lippen kunnen direct na de behandeling soms wel behoorlijk zwellen.
Wat moet ik doen als ik mijn afspraak wil annuleren?


Dit kan online via de bevestigingsmail of door te bellen naar 035-3031309. Het liefst 24 uur voor aanvang van de afspraak.
Hoe kom ik bij de kliniek met de auto?


Met een navigatie app/systeem is de locatie Brink 27c in Laren gemakkelijk te vinden. Vanaf de snelweg A27 of A1 is het ongeveer nog 5 minuten rijden.
Is er gelegenheid tot parkeren?


Er zijn veel parkeerplaatsen voor de deur en rondom de kliniek. Met een parkeerschijf kun je hier gratis parkeren voor 2 uur.
Is de kliniek rolstoelvriendelijk?


Nee, de opstap van het gebouw heeft 3 kleine treden en er is geen lift op de verdieping van de kliniek. Er zal dus altijd een trap op, of trap af moeten worden genomen.
Is er een lift aanwezig?


Ja, er is een lift aanwezig, maar niet op de verdieping van de kliniek zelf. Deze is tussen de 1e en 2e verdieping gelegen. Je kunt met de lift naar de 2e verdieping en een kleine trap af, of naar de 1e verdieping en een kleine trap op.
Kan ik allergisch zijn voor botox of fillers?


Theoretisch gezien is dit mogelijk, maar het is uitzonderlijk zeldzaam. Er is altijd noodmedicatie aanwezig in de kliniek mocht zich toch een ernstige allergische reactie voordoen.
Krijg ik blauwe plekken?


Dat valt over het algemeen heel erg mee! Sommige plekken hebben wel een wat grotere kans op een blauw plekje (bijvoorbeeld lippen, kin en fijne lijnen), hierover word je vooraf altijd geïnformeerd.
Wat kan ik doen om blauwe plekken te voorkomen?


100% voorkomen kan helaas niet, maar je kunt het risico wel verminderen door: 24u voorafgaand aan de behandeling: - geen alcohol drinken - geen ibuprofen/diclofenac/naproxen/aspirine te gebruiken (tenzij noodzakelijk) - geen schoonheidsbehandeling te ondergaan 5 dagen voorafgaand aan de behandeling stoppen met: - bloedverdunnende supplementen zoals visolie/Omega-3, vitamine E, lijnzaad. Arnicadruppels mag je gebruiken, er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze de kans op blauwe plekken verkleinen.
Is er sprake van napijn?


In principe niet. Nadat de verdoving is uitgewerkt (1-2 uur) kan het behandelde gebied nog wel even gevoelig zijn bij aanraking. Dit is meestal na 2 weken verdwenen.
Ik heb een blauwe plek. Hoe lang duurt dat?


Wat vervelend! Over het algemeen lost het lichaam alle blauwe plekken door injectable behandelingen op binnen 2 weken. Meestal ben je ze gelukkig al kwijt na een dag of 5. Je kunt ze 4 uur na de behandeling gerust camoufleren met make up. Ook kan Arniflor zalf het lichaam helpen om de blauwe plek eerder op te ruimen.
Doet een behandeling pijn?


Over het algemeen worden de behandelingen zeer goed verdragen. Bij botox kun je op sommige plekken heel kort een prikje voelen. Bij fillers is het afhankelijk van de locatie. Zo nodig (bijvoorbeeld bij de lippen) kan een plaatselijke verdoving worden gegeven door middel van injecties of crème. Er zit ook verdovingsvloeistof in de filler zelf.
Kan ik direct na de behandeling mijn dagelijkse bezigheden oppakken?


Ja, direct na de behandeling kun je je werkzaamheden weer oppakken. Ook wandelen/fietsen is geen enkel probleem. We adviseren je echter wel om 24u niet intensief te sporten. Bij de vraag 'Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling' kun je de andere nazorg adviezen bekijken. Uiteraard worden deze ook tijdens de afspraak met je besproken.
Hoe lang mag ik niet in de zon/onder de zonnebank?


Na botox: 24 uur - zweten en een verhoogde doorbloeding door warmte kan zorgen voor een verminderde werking. Na een filler/profhilo: 1-2 weken - de filler heeft 2 weken de tijd nodig om te settelen, dit gaat het beste bij kamertemperatuur, tijdens hitte kan er meer zwelling ontstaan. De eerste paar uur na een behandeling kan de zonnebank zorgen voor een langdurig donkere verkleuring (hyperpigmentatie) van de prikgaatjes.
Hoe lang mag ik niet sporten/zwemmen?


Je kunt het beste 24 uur niet intensief sporten na een behandeling. Rustig zwemmen kan 1 uur na een botox behandeling en 4 uur na een filler behandeling weer.
Mag ik direct met gezichtscrème/lippenbalsem smeren?


Botox: 1 uur na de behandeling zijn de prikgaatjes genezen en mag er weer crème/balsem of make up op. Fillers: 4 uur na de behandeling. Na een behandeling van de lippen krijg je een steriel zakje vaseline waar je direct mee kunt smeren.
Vanaf welke leeftijd kan ik een behandeling ondergaan?


Vanaf 18 jaar, dit is volgens de wet vastgelegd.
Wordt er ook verzekerde zorg gedaan?


Nee, dit wordt momenteel niet aangeboden.

BOTOX

Wat is botox?


Botox is de afkorting voor de werkzame stof botuline toxine type A. Het is een medicijn met spierontspannend effect dat je heel gericht kan toedienen. Het doel van een botox behandeling is om bepaalde bewegingen tijdelijk te verminderen of te stoppen. Dit kan zorgen voor een betere balans in de mimiek en het verzachten en/of voorkomen van rimpels doordat de huid tijd krijgt om te herstellen. In geval van spanningshoofdpijn/migraine of tandenknarsen/kaakklemmen kan het pijn verminderen en het gebit beschermen. Wanneer het in huid wordt toegepast kan het de zweetklieren tijdelijk sitlleggen.
Waar wordt botox voor gebruikt?


Botox wordt verreweg het meeste gebruikt om rimpels te behandelen en voorkomen, maar kan onder andere ook goed helpen bij de behandeling van: - overactiviteit van spieren - (spannings)hoofdpijn en migraine - tandenknarsen en kaakklemmen - overmatig transpireren (hyperhidrosis)
Welke merken gebruikt Clinic Dokter Charlotte?


Uitsluitend A-merken; Botox en Azzalure (Dysport).
Wanneer kan ik geen botox behandeling ondergaan?


Je kunt geen botox behandeling ondergaan bij: - Leeftijd onder de 18 jaar - Zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft - Koorts of ziek zijn - Allergie voor botuline toxine - Aanwezigheid van permanente fillers in het te behandelen gebied - Bepaalde aandoeningen: oa spierziekten, actieve infecties/kwaadaardigheden in het te behandelen gebied Eerst even overleggen: - Wanneer je binnenkort een operatie ondergaat in het gezicht
Is botox veilig?


Botox wordt al meer dan 30 jaar gebruikt, van oudsher in hoge doseringen bij spier-/blaasspasmen in het ziekenhuis. Uit veelvuldig internationaal wetenschappelijk onderzoek zijn geen negatieve langetermijn effecten gebleken.
Werkt botox ook tegen migraine?


In 70% van de gevallen helpt botox bij het verminderen van de klachten van migraine. Met name spanningshoofdpijn reageert goed op botox omdat de spierspanning afneemt. De gedachte is dat bij migraine ook een component spanningshoofdpijn kan meespelen of dat een verhoogde spierspanning een aanval kan uitlokken.
Werkt botox ook tegen overmatig zweten?


Zeker! Bij vrijwel iedereen werkt botox heel goed om de zweetproductie tijdelijk stil te leggen. Ook de eventuele vervelende geur verdwijnt daarmee. Gemiddeld heb je er 6-9 maanden plezier van.
Kan ik immuun worden voor botox?


Hoewel zeer zeldzaam, kan er bij bepaalde merken inderdaad gewenning optreden waardoor je een steeds hogere dosering nodig hebt. De kans hierop wordt iets groter wanneer je vaker dan 4-5 keer per jaar kleine hoeveelheden botox gebruikt.
Hoe bereid ik me voor op een botox behandeling?


Het beste is om - zonder make up naar de afspraak te komen. - 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol te drinken en geen ibuprofen/aspirine te gebruiken.* Paracetamol mag wel. Altijd meenmen: - je identiteitsbewijs, dit is verplicht vanuit de Inspectie Gezondheidszorg. - een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) indien je medicatie gebruikt, dit kun je gratis bij je apotheek verkrijgen. *Indien je dit voor je gezondheid moet gebruiken is dit uiteraard geen bezwaar, de kans op een blauw plekje is dan alleen iets groter.
Hoe gaat een botox behandeling in zijn werk?


Vooraf worden je wensen besproken en wordt gekeken hoe we deze het beste kunnen realiseren. Er worden foto's gemaakt voor in je dossier en een behandelplan opgesteld. Vervolgens neem je plaats in de behandelstoel en wordt de huid gedesinfecteerd waarna de te behandelen spieren worden afgetekend. Vervolgens wordt de botox met een ultradun naaldje in de spier gebracht. Je mag daarna direct naar huis.
Welke dosering heb ik nodig?


Dat is afhankelijk van de mate van spieractiviteit. Soms kan het zijn dat je na 2 weken nog beweging ziet, dan moet dosering worden aangepast en wordt er kosteloos wat bijgeprikt. Dat noemen we een touch up en kan alleen gedaan worden tussen de 2 en 4 weken na de behandeling.
Hoe lang duurt een botox behandeling?


De behandeling zelf duurt gemiddeld 5-10 minuten.
Is een botox behandeling pijnlijk?


Dat valt gelukkig heel erg mee. Sommige regio's kunnen iets gevoeliger zijn, je voelt dan een zeer kort prikje. Af en toe kun je na de behandeling wat last hebben van hoofdpijn, dat gaat na een paar dagen vanzelf over. Zo nodig kun je hiervoor paracetamol gebruiken.
Kunnen er complicaties optreden na een botox behandeling?


Helaas is geen enkele behandeling zonder risico's, hoewel de complicaties door botox zeldzaam zijn en altijd vanzelf weer verdwijnen. Mogelijke bijwerkingen Vaak: roodheid en zwelling (60 min) Soms: blauwe plek (aantal dagen), hoofdpijn/griepachtige verschijnselen (aantal dagen) Zeer zelden complicaties als: - Lekkage naar verkeerd spiertje waardoor een afhangend ooglid kan ontstaan (frons) - Vocht vasthouden onder de ogen (kraaienpootjes) - Allergische reacties - Asymmetrie Heb je last van een van deze complicaties? Neem dan even contact op!
Wat mag ik niet doen na een botox behandeling?


Voor het beste resultaat kun je het beste 1 uur - geen crème of make up op de prikgaatjes doen - niet plat liggen 24 uur vermijden: - massage van het behandelde gebied - intensief sporten - hoge temperaturen (zon, zonnebank, sauna) - schoonheidsbehandelingen
Wanneer zie ik resultaat?


Na 3-5 dagen zul je merken dat de de botox begint in te werken, na twee weken is het effect optimaal. Het resultaat is afhankelijk van de mate van rimpelvorming, in de loop van weken/maanden zullen bewegingsrimpels verzachten of helemaal verdwijnen.
Hoe lang houdt het effect aan?


Gemiddeld 3-4 maanden voor spieractiviteit. De zweetproductie blijft gemiddeld 6-9 maanden uit. De eerste keer (of na lange periode zonder behandeling) kan dit soms iets korter zijn. Wanneer je het daarna weer goed bijhoudt kan het effect weer met een maand toenemen. Er zijn ook mensen die wel 6 maanden resultaat zien!
Ik kan nog bewegen na 2 weken! Wat moet ik doen?


Maak binnen 2 weken een afspraak, de dosering wordt dan aangepast. Er wordt kosteloos bijgeprikt, dit noemen we een touch up. Let op: dit kan alleen tussen 2 en 4 weken na de behandeling.
Wanneer moet ik de behandeling herhalen?


Zodra je voelt/ziet dat de beweging terugkomt of weer krachtiger wordt is het verstandig om binnen een week of 4-6 een afspraak te maken. Hetzelfde geldt voor overmatig transpireren, wanneer de zweetproductie weer op gang komt kan de behandeling worden herhaald.
Hoe lang mag ik niet sporten/zwemmen?


Het advies is om 24 uur niet intensief te sporten na een botox behandeling. Rustig zwemmen kan na 1 uur weer.
Hoe lang mag ik niet in de zon/sauna?


Je kunt na een botox behandeling het beste 24 uur hoge temperaturen vermijden, dus niet in de zon, onder de zonnebank of naar de sauna.
Hoe lang mag ik geen schoonheidsbehandeling ondergaan?


Het beste is om na een botox behandeling 24 uur geen schoonheidsbehandelingen te ondergaan zoals een facial, massage, laser, peeling, etc.
Mag ik direct erna make up op doen?


Na 1 uur zijn de prikgaatjes gesloten en mag er weer crème en/of make up op.
Kan ik botox laten verwijderen?


Nee, er bestaat geen middel dat de werking van botox uitschakelt.

FILLERS

Wat is een filler?


Een filler is een gelachtige substantie die in of onder de huid kan worden geplaatst om rimpels op te vullen of volume toe te voegen.
Wat zit er in een filler?


De meeste fillers bestaan uit hyaluronzuur, dit is een stof die ook van nature in ons lichaam wordt aangemaakt en afgebroken. Daarnaast zijn er ook fillers op basis van calcium (calciumhydroxylapatiet) zoals Radiesse, of Poly-L-Melkzuur zoals Sculptra.
Zijn fillers veilig?


Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat niet-permanente fillers veilig gebruikt kunnen worden. Mits deze een keurmerk hebben en de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren arts. Let dus goed op door wie je je laat behandelen en met welke producten. Bij Clinic Dokter Charlotte worden uitsluitend A-merk fillers gebruikt met een CE keurmerk.
Welke merken fillers zijn er?


Bij Clinic Dokter Charlotte wordt uitsluitend gewerkt met A-merken met CE keurmerk, namelijk Restylane, Juvederm, Regenyal, Teosyal en Radiesse. Regenyal wordt CO2 neutraal geproduceerd.
Wat is het verschil tussen hyaluronzuur en Radiesse?


Beide soorten fillers zijn tijdelijk en worden dus langzaam door het lichaam afgebroken. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, alle merken hebben een range met meerdere fillers in verschillende mate van stevigheid. Van waterig tot heel stevig. Hyaluronzuur fillers kunnen voor elke indicatie worden gebruikt en met hyaluronidase worden opgelost indien nodig. Radiesse is een filler op basis van calcium (calciumhydroxylapatiet), het voordeel hiervan is dat het de eigen productie van collageen stimuleert. Dit kan ervoor zorgen dat de huid steviger wordt en het effect langer zichtbaar blijft. Het is heel stevig en kan daarom niet voor alle indicaties worden gebruikt. Sterk verdund (hyperdilutie) kan het ook worden toegepast voor huidverbeterende kwaliteiten. Nadeel is dat het niet direct kan worden opgelost.
Contra-indicaties: wanneer kan ik geen fillerbehandeling ondergaan?


Je kunt geen behandeling met fillers ondergaan bij: - Leeftijd onder de 18 jaar - Zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. - Allergie voor een van de bestanddelen van fillers - Een actieve koortslip/herpes infectie in het gezicht – deze moet minimaal 2 weken genezen zijn voordat je een behandeling kan ondergaan. - Een actieve ontsteking/infectie van de huid - Aanwezigheid van permanente fillers in het te behandelen gebied - 2 weken voor en 2 weken na een Covid vaccinatie met Pfzier of Moderna Eerst even overleggen wanneer je… - medicatie gebruikt die het immuunsysteem onderdrukt - binnenkort een operatie ondergaat in het gezicht - allergisch bent voor lokale verdoving (lidocaine) Ook zijn er andere aandoeningen waarbij kan worden overwogen om de behandeling niet uit te voeren. Het is daarom erg belangrijk om de medische vragenlijst naar waarheid in te vullen die wordt meegestuurd met de afspraakbevestiging.
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een filler behandeling?


Om de kans op blauwe plekken en infectie zo veel mogelijk te beperken kun je het beste: - 24-48 uur geen alcohol drinken - 24-48 uur geen ibuprofen, aspirine, diclofenac, naproxen, neurofen gebruiken* - 2 weken gebruik van visolie, vitamine E supplementen staken - naar de afspraak komen zonder make up *Indien je dit voor je gezondheid moet gebruiken is dit uiteraard geen bezwaar, de kans op een blauwe plek is dan alleen iets groter.
Hoe gaat een filler behandeling in zijn werk?


Vooraf worden je wensen besproken en wordt gekeken hoe we deze het beste kunnen realiseren. Er worden foto's gemaakt voor in je dossier en een behandelplan opgesteld. De behandelopties worden uitgelegd en er is tijd om vragen te beantwoorden. Vervolgens neem je plaats in de behandelstoel en zal de huid worden gedesinfecteerd en eventueel afgetekend. Soms wordt gebruik gemaakt van lokale verdoving, ook in de filler zelf zit verdovingsvloeistof. De filler wordt met een naaldje of canule op zijn plek gebracht en daarna gemasseerd. Daarna mag je direct naar huis.
Hoe lang duurt een filler behandeling?


Voor het consult wordt ruim de tijd genomen. De daadwerkelijke behandeling duurt tussen de 15-45 minuten, dit is afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal milliliters.
Doet een filler behandeling pijn?


Dat is onder andere afhankelijk van de plek, maar over het algemeen wordt een filler behandeling goed verdragen. De lippen zijn vaak wel wat gevoeliger. Zo nodig kan gebruik worden gemaakt van lokale verdoving middels injectie of crème. Ook zit er verdovingsvloeistof in de filler zelf.
Kunnen er complicaties optreden door een filler behandeling?


Helaas is geen enkele ingreep zonder risico's, maar gelukkig komen complicaties maar zeer zelden voor. Tijdens het consult zullen deze ook worden besproken. Bijwerkingen: - Roodheid, zwelling, gevoeligheid en/of jeuk; dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. - Blauwe plekken; ook deze verdwijnen vanzelf binnen 4-14 dagen - Bobbeltjes; verdwijnen meestal na 14 dagen of met behulp van massage. Complicaties: - Allergische reactie - Infectie - Afsluiting van een bloedvat waarna verminderde/geen doorbloeding van de huid, uitvalsverschijnselen of verlies van zicht. Neem altijd contact op bij: grauwe verkleuring van de huid, uitbreidende roodheid en zwelling, koorts, pus, buitensporige pijn, uitval van zicht.
Wat mag ik niet doen na een filler behandeling?


Voor het beste resultaat is het verstandig om 4 uur - geen make up te dragen in het behandelde gebied 24 uur - niet intensief te sporten 2 weken te vermijden: - hoge temperaturen (zon, zonnebank, sauna) - schoonheidsbehandelingen (laser, peeling, massage, facial, etc) - tandheelkundige ingrepen - Covid vaccinatie met Pfizer of Moderna
Verandert de beweging in mijn gezicht na een filler behandeling?


Over het algemeen niet. Tenzij dit gewenst is, dan kun je door middel van strategisch geplaatste filler ook spieren ondersteunen of onderdrukken, dit noemen we myomodulation.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?


Het leuke van fillers is dat je direct resultaat ziet! Wel heeft de filler even de tijd nodig om te settelen en op volume te komen, daarnaast heeft het weefsel tijd nodig om te herstellen. Het mooiste resultaat is na 6-8 weken.
Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?


Tegenwoordig weten we dat het lichaam er soms wel 5 jaar over kan doen om de filler af te breken. Dat betekent helaas niet dat je er ook 5 jaar plezier van hebt; het resultaat blijft gemiddeld tussen de 6 en 18 maanden zichtbaar, maar dit kan variëren per locatie van de filler en per individu. Snellere afbraak zien we bij mensen die: - roken - veel trainen - vaak in de warmte vertoeven (sauna/zon/zonnebank)
Wat is het verschil tussen een naald en canule?


Een naald heeft een scherpe punt en 'snijdt' door het weefsel, wanneer je met een naald een bloedvaatje aanraakt geeft dat een blauwe plek. Een canule is een naald met een stompe punt en 'manoeuvreert' door het weefsel. Wanneer een canule een bloedvaatje aanraakt zal deze er meestal langs wegrollen en dus geen blauwe plek veroorzaken. Ook is de kans dat er filler in een bloedvat belandt kleiner met een canule.
Kan ik fillers laten verwijderen?


Ja, hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost door op die plek hyaluronidase te injecteren. Permanente fillers kunnen helaas alleen operatief of door middel van hitte therapie (gedeeltelijk) worden verwijderd. In het Erasmus MC bestaat een complicatiespreekuur voor fillers, de huisarts kan je hier naartoe verwijzen indien nodig.
Waarom zijn permanente fillers verboden?


Belangrijk: heb je permanente fillers? Geef dit dan altijd vooraf aan bij je behandelend arts! Permanente fillers hebben in het verleden vaak voor problemen gezorgd in de vorm van infecties, ontstekingen en verplaatsing van de filler. Vaak lukt het zelfs met operaties niet om ze volledig te verwijderen waardoor de klachten langdurig kunnen blijven bestaan. Dit zijn meestal de patiënten die je ziet in televisieprogramma's zoals Verminkt. Voorbeelden van permanente fillers zijn Bio-Alcamid, siliconenolie, Aquamid en Dermalive.
Mag ik koelen na een filler behandeling?


Ja, dat mag. Met name bij lipfillers kan dit zinvol zijn. Zorg er wel voor dat er altijd een schoon gaasje of doekje tussen het koelelement en je huid zit.
Moet ik masseren na een filler behandeling?


In principe niet. Heel soms ontstaat er een bobbeltje, dit verdwijnt meestal na twee weken. Als de bobbel toch blijft bestaan is het verstandig deze een aantal keer per dag stevig te masseren. In 90% van de gevallen is het dan binnen een aantal dagen verholpen.
Ik voel een bobbeltje, wat nu?


Is de behandeling korter dan twee weken geleden? Dan kan het nog vanzelf wegtrekken. Is de behandeling langer dan twee weken geleden? Dan is het verstandig om het bobbeltje een aantal keer per dag stevig te masseren. In 90% van de gevallen is het dan binnen een aantal dagen verholpen. Lukt dit niet? Dan kun je altijd een afspraak maken om er naar te laten kijken of de bobbel te laten oplossen met hyaluronidase.
Mag ik direct vliegen in een vliegtuig?


Alleen bij een filler van de traangoten (wallen) is het beter om daar even 1-2 weken mee te wachten. Verder kun je na iedere behandeling direct weer vliegen.
Hoe lang mag ik niet sporten/zwemmen?


Je kunt het beste 24 uur niet intensief sporten na een filler behandeling. Zwemmen kan na 4 uur weer.
Hoe lang mag ik niet in de zon/sauna?


Je kunt na een filler behandeling het beste 1-2 weken hoge temperaturen vermijden zoals zon, zonnebank en sauna.
Hoe lang mag ik geen schoonheidsbehandelingen ondergaan?


Het beste is om na een filler behandeling 1-2 weken geen schoonheidsbehandelingen te ondergaan zoals een facial, laser, massage, peeling, etc.
Mag ik direct naar de tandarts?


Het beste is om 2 weken geen behandeling bij de tandarts te ondergaan na een filler behandeling.
Covid vaccinatie (Pfizer/Moderna) en fillers


Er zijn berichten dat een vaccinatie met Pfizer of Moderna (kortdurend) zwelling kan geven van fillers. Er is daarom afgesproken dat we 2 weken voor en 2 weken na een dergelijke vaccinatie geen fillers plaatsen. Deze reactie is gelukkig niet gevaarlijk, erg zeldzaam (ongeveer 3 op de 15.000) en verdwijnt over het algemeen vanzelf na een aantal dagen. Je kunt de zwelling eventueel masseren om het proces te bespoedigen. Indien dit niet het geval is, neem dan even contact op, medicatie zoals ibuprofen kan hierbij helpen. In het uiterste geval kunnen we een hyaluronzuurfiller oplossen.

PROFHILO

Wat is Profhilo?


Profhilo is 100% natuurlijk hyaluronzuur. Het stimuleert de productie van collageen en elastine in de huid waardoor de textuur steviger en egaler wordt. Ook zorgt het voor een betere hydratatie, dat geeft een mooie, gezonde glow. Het voegt geen volume toe en is daarom dus geen filler.
Waar wordt Profhilo voor gebruikt?


Om de conditie van de huid te verbeteren en de textuur te verstevigen. Dit kan helpen wanneer je last hebt van een doffe, droge huid, maar ook bij een slappere huid met fijne lijntjes die door veroudering is ontstaan.
Kunnen Profhilo en fillers samen worden gebruikt?


Zeker! Wanneer er sprake is van zowel verslapping van de huid als volumeverlies dan kunnen de behandelingen elkaar juist aanvullen. Een behandeling met fillers van hyaluronzuur kan altijd. Tussen een behandeling met Radiesse (calciumhydroxylapatiet) en Profhilo moet altijd 2 maanden tijd zitten omdat beide producten de collageen productie stimuleren.
Waar kan Profhilo worden gebruikt?


In theorie op (bijna) alle plekken waar een verslapping van de huid wordt gezien: - Gezicht - Hals - Decolleté - Handen - Buik - Armen - Knieën
Wat is het effect van Profhilo?


Het zorgt in de eerste plaats voor voor versteviging en hydratatie van de huid. Daarnaast kan worden waargenomen: - Verkleining poriën - Egalere teint - Vermindering van fijne lijnen - Rustiger worden van verschillende huidaandoeningen zoals acne en eczeem
Hoe bereid ik me voor op een behandeling met Profhilo?


Het beste is om - zonder make up naar de afspraak te komen. - 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol te drinken en geen ibuprofen/aspirine te gebruiken.* Paracetamol mag wel. Altijd meenmen: - je identiteitsbewijs, dit is verplicht vanuit de Inspectie Gezondheidszorg. - een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) indien je medicatie gebruikt, dit kun je gratis bij je apotheek verkrijgen. *Indien je dit voor je gezondheid moet gebruiken is dit uiteraard geen bezwaar, de kans op een blauw plekje is dan alleen iets groter.
Hoe gaat een behandeling met Profhilo in zijn werk?


Tijdens de intake bespreken we jouw wensen en wordt bekeken of een behandeling met Profhilo de juiste is. De procedure wordt uitgelegd en we maken foto's voor in je dossier. Je neemt plaats in de behandelstoel en de huid wordt gedesinfecteerd en afgetekend. Vervolgens wordt op de afgetekende plaatsen een klein beetje Profhilo in de huid geplaatst met een ultradun naaldje. Daarna mag je direct naar huis.
Hoe lang duurt een behandeling met Profhilo?


De behandeling zelf duurt gemiddeld 15 minuten.
Doet een behandeling met Profhilo pijn?


Het product bestaat uit 100% hyaluronzuur, er zit dus geen verdovingsmiddel in. De prikjes kunnen daarom even vervelend aanvoelen maar gelukkig is dit slechts een kwestie van seconden.
Kunnen er complicaties optreden door een Profhilo behandeling?


Vooralsnog zijn er geen complicaties gerapporteerd. Bijwerkingen: op de injectieplaatsen kan je een aantal uur tot 2 dagen nog wat zwelling voelen, soms is dat gevoelig. Theoretisch is er altijd een zeer kleine kans op een allergische reactie of infectie. Mocht je je ergens zorgen om maken neem dan even contact op.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?


De eerste verbeteringen zijn over het algemeen merkbaar na 3 maanden, het proces gaat tot 6 maanden na de behandeling door.
Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?


Gemiddeld 6-12 maanden. Daarna is het aan te raden om het effect te onderhouden met 1-2 enkele behandelingen per jaar.
Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?


Voor behandeling met Profhilo wordt de eerste keer altijd een kuur van 2-3x aangeraden met steeds een maand tussen de behandelingen. Daarna wordt geadviseerd om 1-2x per jaar een enkele onderhoudsbehandeling te ondergaan.
Verandert mijn gezicht na een behandeling met Profhilo?


Aan de vorm en beweeglijkheid van het gezicht wordt niets veranderd. Alleen de huid wordt steviger.
Wat mag ik niet doen na een behandeling met Profhilo?


Voor het beste resultaat is het verstandig om 4 uur - geen make up te dragen in het behandelde gebied 24 uur - niet intensief te sporten 1-2 weken te vermijden: - hoge temperaturen (zon, zonnebank, sauna) - schoonheidsbehandelingen (laser, peeling, massage, facial, etc) - tandheelkundige ingrepen
Hoe lang mag ik niet sporten/zwemmen?


Het advies is om 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten. Zwemmen mag na 4 uur weer.
Hoe lang mag ik niet in de zon/sauna?


Na een Profhilo behandeling kun je het beste 1 week hoge temperaturen zoals in de zon, onder de zonnebank en in de sauna vermijden.
Mag ik direct erna crème of make up op doen?


Na 4 uur zijn de prikgaatjes gesloten, daarna mag je weer crème of make up op doen.
Hoe lang mag ik geen schoonheidsbehandelingen ondergaan?


Je kunt het beste 1-2 weken geen schoonheidsbehandelingen na een behandeling met Profhilo ondergaan zoals facials, laser, massages, peelings, etc.

FAQ