top of page

KIN

Een teruggetrokken kin kan veroorzaakt worden door een naar achteren staande kaak (retrognathie) of te kleine kaak (micrognathie). Dit gaat meestal gepaard met een overbeet.

Je kunt ook zonder afwijkingen van de kaak een (te) kleine kin hebben, of deze kan zijn ontstaan door veroudering. Een eventuele onderkin kan zichtbaar zijn.  

 

Het zorgt voor een wat weke uitstraling, wat vooral bij mannen als storend kan worden ervaren.

 

De kin geeft daarnaast ook steun aan je onderlip. Wanneer dit te weinig is, zie je dat de kinspieren (mm. mentalis) moeten aanspannen om de mond te kunnen sluiten. Tijdens dat aanspannen zijn er putjes zichtbaar, een effect dat ook wel een golfbal-kin wordt genoemd. 

 

Vroeger was de enige oplossing een kaak operatie of een kin implantaat. Gelukkig kun je de contour en balans van het gezicht nu een stuk makkelijker herstellen met fillers. 

BEHANDELING: FILLER KIN
DUUR BEHANDELING: 15-30 MINUTEN
PIJN: MATIG
ZICHTBAAR: DIRECT
HERSTELTIJD: 0-14 DAGEN (BIJ BLAUWE PLEK)
RESULTAAT: CORRECTIE KIN + VERBETEREN
VAN DE BALANS IN HET GEZICHT
DUUR: 6 - 12 MAANDEN
PRIJS: VANAF €425,-
VRIJBLIJVEND CONSULT: GRATIS
NAZORG: 24 UUR GEEN SPORT + 2 WEKEN
GEEN ZON/SAUNA
GEMIDDELD NODIG: 1-4 ML

BEHANDELING

Tijdens het consult bespreken we jouw wensen en wordt alles uitgelegd. Soms (bijv. bij 3-4ml) is het verstandig om de behandeling op te splitsen in 2 keer zodat het weefsel tussendoor kan wennen aan het nieuwe volume.

 

Met een dun naaldje of canule wordt de filler op zijn plek gebracht. Na de behandeling kan enige roodheid zichtbaar zijn, dit verdwijnt vanzelf binnen een uur. Soms kun je een paar dagen last hebben van een strak/beurs gevoel waarvoor je 3-4 keer per dag 2 paracetamol mag innemen zo nodig. Op deze plek is de kans iets groter op een blauwe plek welke meestal wegtrekt in 4-10 dagen. Je kunt na 24u gerust camouflage of arnica zalf gebruiken.   

Het leuke van fillers; je ziet direct resultaat! Het heeft wel even tijd nodig om te settelen,  na 6-8 weken is het resultaat het mooist.  

Voor een optimaal resultaat kun je het beste 24u niet sporten en 2 weken hitte (zon/sauna) en andere schoonheidsbehandelingen vermijden. 

Zodra je merkt dat de kin weer kleiner wordt kan de behandeling worden herhaald, meestal heb je dan minder product nodig dan de eerste keer.  

Kin_edited_edited.jpg

EFFECT

Een filler geeft volume en blijft in de kin gemiddeld 6-12 maanden op zijn plek zitten. 

​​

  • De balans en vorm van het gezicht wordt hersteld/verbeterd

  • Betere ondersteuning van de onderlip  

  • Putjes nemen af/verdwijnen door verminderde belasting van de spieren

  • De uitstraling wordt krachtiger

  • Strakkere kaaklijn

  • Verminderen/verdwijnen onderkin

bottom of page